Zamrażamy owoce na zimę

Autor

Kinga Petrus

 
Zachęcam Was do mrożenia owoców na zimę. Teraz, gdy przez parę dni świeciło słońce, maliny w sklepie są duże, czerwone i bardzo słodkie, idealne do mrożenia.
 
Ja przygotowałam maliny i jeżyny. Można również mrozić borówkę lub czarne jagody, które są idealne na problemy żołądkowe, a w zimie nie mamy przecież do nich dostępu.
 

 
Post pisany był rok temu. W zeszłym pojechaliśmy z mężem do teściów, nazrywaliśmy wspólnie malin. Jeżyny dostałam od Taty, który z wielkim poświęceniem wstał wcześnie rano i nazbierał je dla mnie. Bardzo dziękuję 🙂
 
 
Jak mrozimy owoce? Na początek dokładnie je myjemy, następnie suszymy i układamy na cienkiej tacy. Na końcu wkładamy do zamrażalnika.
 
 
Mrozimy owoce w taki sposób by mieć pewność, że się nie skleją.

 
 zamrażamy owoce na zimę
 
Na koniec wystarczy przesypać owoce do worka i schować ponownie do zamrażalnika.
 
zamrażamy owoce na zimę
 
W zimie owoce posłużą do lodów, owoców i wszelkiego rodzaju wypieków. Myślę, że będzie fajnie poczuć smak lata w mroźny dzień 🙂
 
Smacznego Kinga 🙂

Udostępnij wpis

Czytaj dalej

Przeczytaj inne wpisy, które mogą Cię zainteresować

One Response

  1. Klaudia pisze:

    Zauwazylam, ze kiedy mrozimy owoce bez uprzedniego umycia, po rozmrozeniu wciaz sa jedrne i swieze. Mozna je rozmrozic, umyc i wytrzec papierowym recznikiem – sa swieze jak w lato 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kinga Petrus

Nikt nie jest perfekcyjny. Dla każdego to pojęcie może znaczyć coś innego. Dla mnie ważne jest to, by stworzyć taki dom, w którym każdy z członków naszej rodziny będzie czuł się dobrze.

Popularne kategorie
DIY
Porozmawiajmy
Jak mogę Ci pomóc?
Witaj,

jak mogę Ci pomóc?

Masz problem z TM6? - najpierw skontaktuj się ze swoim przedstawicielem